top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Forse sprong voorwaarts in Brusselse crèches: +259 nieuwe plaatsen


Brussel is een jong gewest en kent een grote nood aan kwaliteitsvolle en voor ouders betaalbare kinderopvang. Daarom keurde ik een nieuwe capaciteitsuitbreiding goed in de crèches. In de komende 12 maanden komen er 259 kindplaatsen bij in 14 kinderdagverblijven verspreid over Brussel.

Goed nieuws voor toekomstige en aanstaande ouders die opvang zoeken voor hun kindjes. Wanneer deze extra plaatsen in gebruik zullen zijn, stijgt het totale aantal inkomensgerelateerde kindplaatsen in de Nederlandstalige kinderopvang in Brussel tot 4800 kindplaatsen. Nooit was het aantal plaatsen in Brussel hoger.

Sinds ik bevoegd ben kwamen er 1000 nieuwe crècheplaatsen bij. Dat is heel concreet beleid met een impact op heel veel Brusselse gezinnen.

bottom of page