top of page

App tegen seksuele intimidatie in Brussel

Seksuele intimidatie op straat geeft vrouwen een onveilig gevoel in de openbare ruimte. Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets lanceert daarom samen met vzw ‘Touche Pas A Ma Pote’ een applicatie die vrouwen helpt melding te maken van seksuele intimidatie en omstaanders kan mobiliseren.

Ik heb bijna geen enkele vriendin die het niet heeft meegemaakt: uitgescholden, lastiggevallen of achtervolgd worden op straat. U misschien ook? Het moet ophouden. Naast sensibiliseringscampagnes en vorming voor de politie, gaan we de strijd nu nog verder opvoeren met een applicatie: Blijf van mijn lijf. Zo kan wat gebeurt geregistreerd worden, bouwen we aan solidariteit tussen slachtoffers en kun je een appel doen op omstaanders die zich ook engageren tegen intimidatie.

Download de app op apple of play store.

De weg vooruit >> naar een veilige stad voor iedereen.

bottom of page