VGC gaat binnenklimaat van Brusselse crèches verbeteren

17/7/2018

De Vlaamse Gemeenschapscommissie lanceert een openbare aanbesteding om een professionele partner te vinden die het binnenklimaat in de Brusselse crèches kan verbeteren. Dat maakt Brussels staatssecretaris en VGC-collegelid bevoegd voor Gezin Bianca Debaets (CD&V) bekend in een persbericht.

 

In een slecht geventileerde ruimte kan de hoeveelheid luchtverontreiniging of vocht in huis zodanig oplopen dat het tot gezondheidsklachten kan leiden. Vooral kinderen met astma of aandoeningen aan de luchtwegen zijn hier vatbaar voor, maar ook verontreinigende stoffen in het kinderdagverblijven kunnen nare effecten zoals hoofdpijn en allergieën veroorzaken bij peuters en verzorgsters. Bovendien bevinden baby's en peuters zich in hun tijd in de crèche een cruciale fase in hun fysieke en mentale ontwikkeling.

 

"We weten dat baby's en peuters extra kwetsbaar zijn voor luchtverontreiniging. Daarom gaan we nu ook het binnenklimaat in onze crèches aanpakken. Kleine kinderen brengen immers veel tijd binnen door," vertelt VGC-collegelid Bianca Debaets (CD&V).

 

(bruzz)

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Contact

bianca.debaets@parlement.brussels

Lombardstraat 57, 1000 Brussel

02 549 65 22  |  ​www.bianca.brussels

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle