top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

VGC gaat binnenklimaat van Brusselse crèches verbeteren

De Vlaamse Gemeenschapscommissie lanceert een openbare aanbesteding om een professionele partner te vinden die het binnenklimaat in de Brusselse crèches kan verbeteren. Dat maakt Brussels staatssecretaris en VGC-collegelid bevoegd voor Gezin Bianca Debaets (CD&V) bekend in een persbericht.

In een slecht geventileerde ruimte kan de hoeveelheid luchtverontreiniging of vocht in huis zodanig oplopen dat het tot gezondheidsklachten kan leiden. Vooral kinderen met astma of aandoeningen aan de luchtwegen zijn hier vatbaar voor, maar ook verontreinigende stoffen in het kinderdagverblijven kunnen nare effecten zoals hoofdpijn en allergieën veroorzaken bij peuters en verzorgsters. Bovendien bevinden baby's en peuters zich in hun tijd in de crèche een cruciale fase in hun fysieke en mentale ontwikkeling.

"We weten dat baby's en peuters extra kwetsbaar zijn voor luchtverontreiniging. Daarom gaan we nu ook het binnenklimaat in onze crèches aanpakken. Kleine kinderen brengen immers veel tijd binnen door," vertelt VGC-collegelid Bianca Debaets (CD&V).

(bruzz)

bottom of page