Stap voorwaarts naar forse vermindering dierproeven in Brussel

24/7/2018

20% minder dierproeven voor toegepast onderzoek tegen 2025

 

De Brusselse Regering heeft op initiatief van Brussels Staatssecretaris bevoegd voor dierenwelzijn Bianca Debaets in eerste lezing een aanpassing aan het K.B. van 29 mei 2013 betreffende de bescherming van laboratoriumdieren goedgekeurd. Doelstelling is om tot een forse vermindering van het aantal proefdieren in Brussel te komen. Vanaf 2025 zal het gebruik van proefdieren voor veiligheidstests en voor opleidingen verboden zijn, behalve voor strikt omschreven uitzonderingsgevallen. Vanaf 2020 zal elke test op honden, katten en primaten verboden zijn.

 

https://biancadebaets.prezly.com/stap-voorwaarts-naar-forse-vermindering-dierproeven-in-brussel

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Contact

bianca.debaets@parlement.brussels

Lombardstraat 57, 1000 Brussel

02 549 65 22  |  ​www.bianca.brussels

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle