top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuwsblad: Kandidaat-pleeggezinnen voor minderjarige asielzoekers bijna verviervoudigd

Door een nieuwe aanpak van de organisatie Pleegzorg is het aantal Brusselse kandidaat-pleeggezinnen voor minderjarige asielzoekers in de afgelopen tien maanden bijna verviervoudigd. De Vlaams Gemeenschapscommissie trekt 45.000 euro uit voor de verdere ondersteuning van de kandidaat-pleeggezinnen in Brussel, maakt VGC-collegelid voor Gezondheid Bianca Debaets(CD&V) bekend.

Voor de zomer van 2016 waren er slechts zestien kandidaat-pleeggezinnen voor jonge asielzoekers in Brussel, maar in de afgelopen tien maanden steeg dat aantal naar 62 kandidaten. Hierdoor gaat ook het aantal effectieve plaatsingen van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in een pleeggezinnaar omhoog: van 7 voor de zomer van 2016 tot 33 in de afgelopen 10 maanden.

Wereld van verschil.

“Een opvangcentrum of een pleeggezin, voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen is het uiteraard een wereld van verschil”, stelt VGC-Collegelid voor Gezondheid Bianca Debaets. “Toch bleek het niet vanzelfsprekend om in Brussel voldoende kandidaat-pleeggezinnen te vinden. Ik ben dan ook heel blij dat we nu samen met Pleegzorg Brussel de juiste formule te pakken hebben.”

Pleegzorg Brussel zorgde voor een laagdrempelige aanpak door zich op diverse evenementen en infovergaderingen specifiek te richten naar personen met een buitenlandse achtergrond. Daarnaast wordt de actie online begeleid door een special ingerichte Facebookpagina. Om de goede resultaten te bestendigen, trekt de VGC een nieuwe subsidie van 45.000 euro voor Pleegzorg Brussel.

bottom of page