Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Openslaande deuren nefast voor fietsers (De Morgen)

In 2016 werden 9.381 fietsongevallen geregistreerd in het Brussels gewest. Dat zijn er bijna 19 procent meer dan het jaar voordien. Maar het aantal fietsers steeg vorig jaar wel met 30 procent tegenover 2015. Openslaande deuren zijn de oorzaak nummer 1 van fietsongevallen. Slechts een kwart van de ongevallen gebeurt wanneer de fietser op een fietspad rijdt. "Het aantal fietongevallen is gestegen, maar het aantal fietsers is nog meer gestegen, waardoor het risico per fietser daalt. We moeten een echte fietsstad worden", meent Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Contact

bianca.debaets@parlement.brussels

Lombardstraat 57, 1000 Brussel

02 549 65 22  |  ​www.bianca.brussels

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle