top of page

Sensibiliseringscampagne van start om gedumpte huisdieren tegen te gaan (hln)

Gisteren is in Vorst in het dierenasiel het Blauwe Kruis van België een grootschalige sensibiliseringscampagne gestart met als thema 'Een huisdier is een extra gezinslid. Bezint eer je je bindt'. Het doel van de campagne is de strijd aan te gaan met de dumping van huisdieren, een fenomeen dat jaarlijks opduikt aan het begin van de grote vakantie. De campagne toont ook aan dat je best vóór het nemen van een huisdier heel goed nadenkt over de impact en de verantwoordelijkheid die een dier met zich meebrengt. De campagne wordt samen gevoerd met Leefmilieu Brussel. Bij alle dierenartsen in het Brussels gewest en bij de gemeenten zullen informatiefolders verspreid worden. De beelden van de campagne komen terug op sociale media en in het straatbeeld. "Gelukkig zorgt de overgrote meerderheid van baasjes wel goed voor hun huisdier. Deze campagne wil op termijn het aantal gevallen van diereneuthanasie in de asielen doen dalen. Nu zijn het er honderden per jaar. Ik wil graag dat die praktijk op termijn stopt", aldus Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets. (AMG)

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page