top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Fietsen en pingen. Samen aan de stad bouwen

Fietsen is doorgaans de snelste manier om je binnen Brussel te verplaatsen. Wie fietst leeft gezonder, staat niet in de file en beleeft de stad op een fijne manier. We moeten er dan ook alles aan doen om het de fietsers in Brussel zo aangenaam mogelijk te maken.

Ping if you care is ons nieuwste fietsproject dat daaraan zal bijdragen. We vonden in een mum van tijd meer dan 500 fietsers bereid om mee te doen met ping if you care. Ze kregen allemaal een klein knopje om te bevestigen aan hun fietsstuur. Als ze tijdens het fietsen op het knopje drukken, wordt die locatie meteen doorgespeeld aan de overheid. Op het knopje druk je wanneer je je als fietser onveilig voelt. Op die manier verzamelen we een schat aan informatie waarmee we Brussel fietsveiliger zullen maken.

Ping if you care is een mooi voorbeeld van hoe ik mijn bevoegdheden wil invullen: samen met u, samen met de Brusselaars. Want neen, Brussel is nog niet de perfecte stad waar iedereen van droomt. Maar samen maken we Brussel beter. Als we daar slimme technologie voor kunnen gebruiken: why not?

bottom of page