top of page

Voortaan ook sluikstorten melden met Fix My Street!

Voor ons zijn propere straten in Brussel belangrijk. Daarom wil Staatssecretaris Bianca Debaets zwerfvuil en sluikstorten aanpakken. Via de populaire app Fix My Street kan u voortaan zwerfvuil, sluikstorten of rondslingerende vuilzakken melden. Het afval zou dan binnen de 24 uur worden opgeruimd door de bevoegde diensten.

Zoals beloofd is er nu, zij het met enige vertraging, een app om netheidsproblemen te signaleren. Geen aparte Clean My Street, maar een compleet vernieuwde en uitgebreide Fix My Street. Die app werd gelanceerd in 2013 en is sindsdien al 78.000 keer gebruikt om problemen te melden van een put in een wegdek tot een kapotte straatverlichting.

Het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG) werkte nu een nieuwe versie uit, met netheidsluik. "Zo komen we tegemoet aan een groeiende vraag van de Brusselaars om kordater op te treden tegen tegen afval op straat", klinkt het in een persbericht van staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) en haar collega voor Netheid Fadila Laanan (PS).

"Ik krijg bijna dagelijks meldingen van sluikstorten via sociale media," aldus Laanan. "Dankzij de app kunnen mensen dat nu meteen melden aan Net Brussel. Op die manier kunnen we het afval zo snel mogelijk opruimen. In principe moet dat gebeuren binnen 24 uur."

De nieuwe versie van Fix My Street zou ook gebruiksvriendelijker moeten zijn. In enkele klikken kan de gebruiker een probleem signaleren en foto en locatie toevoegen. "Dit is een mooi voorbeeld van smart city technologie die ten dienste staat van de mensen," zegt Debaets. "Brusselaars verdienen propere straten en daar kan deze app toe bijdragen."

Smartphonegebruikers vinden de nieuwe Fix My Street in de Apple Store of Play Store. Behalve de app is er ook de website www.fixmystreet.brussels. Sluikstorten kunnen ook nog altijd gemeld worden via de website van Net Brussel of op het gratis telefoonnummer 0800/981.81.

7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page