top of page

Bedankt Brusselse chauffeurs: minder alcohol dan ooit in het verkeer

Tijdens de afgelopen controleperiode was het aantal bestuurders dat positief testte op alcohol het laagst sinds 2004, het eerste jaar van specifieke Brusselse statistieken over de BOB-campagnes. De winter BOB-campagne werd afgelopen maandag afgerond met een positief bilan. In totaal werden 30.697 controles uitgevoerd in het Brussels gewest waarvan 583 (1,9%) positief waren. Dat is een aanzienlijke daling ten opzichte van verleden jaar (2,8%). Dit cijfer ligt overigens onder het nationale gemiddelde (2,1%).

Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets is optimistisch: “Drinken en autorijden gaan niet samen. Het stemt me optimistisch dat die boodschap steeds meer lijkt door te dringen bij de Brusselse chauffeurs”

In totaal werden 30.697 controles uitgevoerd in het Brussels Gewest. Slechts 583 daarvan waren positief. 152 van deze bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

52% van de controles vonden plaats tijdens de week en 48% tijdens het weekend. Het is voornamelijk tijdens de weekendnachten dat de meeste positieve controles gebeurden.

bottom of page