top of page

Geef Brussel een zwemvijver! Het Ter Kamerenbos is er klaar voor.

De Stad Brussel heeft een chronisch tekort aan zweminfrastructuur in de buitenlucht. Dat blijkt elke zomer opnieuw. Ik stel daarom voor om te onderzoeken of de vijver in het Ter Kamerenbos kan worden opengesteld als zwemvijver.

Foto: Buiten zwemmen in Hyde Park, centrum Londen

Zwemmen in Hyde Park, centrum Londen

Brussel heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Berlijn en Londen (daar kan je zwemmen middenin Hyde Park), geen zweminfrastructuur in open lucht. Nochtans beloofde de stad Brussel al in 2014 twee initiatieven. Waarom zouden we in het Ter Kamerenbos geen ecologische zwemvijver aanleggen? Het is veel goedkoper dan een zwembad, gezonder en duurzamer. En veel Brusselaars zouden er geweldig veel plezier aan beleven.

bottom of page