top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nagellak van #sharethecolor doorbreekt taboes

In het café voor lesbiennes, Mothers and daughters, werd gisteren de aftrap gegeven van #sharethecolor. De campagne moet taboes rond LGBTQI+ breken. Wie de nagel van zijn of haar pink lakt, toont zich alvast solidair.

Geen beter moment om een nieuwe campagne rond het thema 'LGBTQI+' te lanceren. Met de Belgian Pride van komende zaterdag in het verschiet werd gisteren ook het startschot gegeven van #sharethecolor. Het opzet is simpel: met het lakken van de nagel van de pink wordt aangetoond dat men openstaat voor de diversiteit aan seksuele geaardheden.

Tien gezichten zullen de komende maanden het straatbeeld innemen met een affichecampagne. Online kan je ook de beklijvende getuigenissen bekijken over hun coming out.

De campagne gaat uit van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) en equal.brussels. 'Mensen vragen vaak of dit soort campagnes of een Pride nog nodig zijn', zegt Debaets. 'Vaak denken ze ten onrechte dat de stereotypen al doorbroken zijn. Maar niets is minder waar. Er blijft veel werk aan de winkel.'

(dS)

bottom of page