top of page

#breastfriends, voor meer borstvoedingsvriendelijke horecazaken

Bianca Debaets lanceert

nieuwe borstvoedingscampagne in Brussel

Borstvoeding geven aan baby’s is normaal, ook op openbare plaatsen en in horecagelegenheden. Met een nieuwe campagne wil staatssecretaris en VGC-Collegelid bevoegd voor Gezondheid dat duidelijk maken. Een zestigtal Brusselse horecazaken engageert zich om borstvoedende moeders welkom te heten en worden zo #breastfriends. Dat zal hopelijk nog andere horecazaken inspireren om mee te doen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 2 moeders borstvoeding durft te geven op openbare plaatsen.

“Kinderen horen erbij in Brussel. Ik wil de horecazaken die borstvoeding verwelkomen in hun etablissement bedanken voor hun engagement. De helft van de borstvoedende moeders heeft schroom om hun kind de borst te geven op een openbare plaats. Dat is nergens voor nodig. We willen met deze campagne meewerken aan het positief imago van borstvoeding”, vertelt staatssecretaris en VGC-Collegelid voor Gezondheid Bianca Debaets.

Met een nieuwe sticker geven de #breastfriends horecazaken aan dat ze openstaan voor borstvoedende moeders. De #breastfriends zaken krijgen ook een borstvoedingskussen, verversingstafel en verdere ondersteuning. De campagne en de verdere ondersteuning zijn in handen van Wheel of Care, een organisatie van fietsende vroedvrouwen in Brussel.

Enkele van de #breastfriends horecazaken in Brussel: Monk, Kaffabar, Chicago café, Gruun, Phare du Kanaal, OR, de cafetaria’s van de gemeenschapscentra, etc. De volledige lijst is terug te vinden via www.breastfreinds.brussels

De campagne zal gevoerd worden via affiches, stickers en sociale media via de hastag #breastfriends

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page