top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Start aanleg eerste stiltetuin in de stad Brussel

Even aan de hectiek en het lawaai van de grootstad kunnen ontsnappen, is een verlangen dat bij vele Brusselaars leeft. Brussels Staatssecretaris en VGC-Collegelid bevoegd voor Gezondheid heeft de eerste olijfboom geplant in wat de komende jaren zal uitgroeien tot een stiltetuin in hartje Brussel. Voor de eerste bouwfase van die tuin trekt de Vlaamse Gemeenschapscommissie 66.000 euro uit.

De stiltetuin bevindt zich aan de binnenkant van een huizenblok in de Cellebroersstraat. De tuin zal publiek toegankelijk zijn en bestaan uit verschillende zones met elk een eigen sfeer.

.

Samen met Johnny De Mot (pastoor van de Goede Bijstandsparochie en voorzitter van de vzw Parochiale Werken van Brussel centrum) heeft Bianca Debaets de eerste olijfboom op de Sint-Jorissite in de Cellebroersstraat geplant. Het gaat om een olijfboom van meer dan 150 jaar oud die ingegraven werd in aarde afkomstig uit 15 landen van over de hele wereld. De olijfboom zal uitgroeien tot een symbolische vredesboom in Brussel.

“We hebben in Brussel nood aan stilteplekken waar de hectiek van de grootstad niet doordringt. In een wereld waar alles altijd dringend en belangrijk is, zijn we de kracht van stilte uit het oog verloren. Met deze stiltetuin tonen we dat even stilvallen veerkracht kan geven. Ik ben ervan overtuigd dat we anderen zullen inspireren en dat er nog stilteplekken in de stad zullen volgen”

bottom of page