top of page

Opfrissingscursus verkeersregels voor senioren

Een recente studie van Vias institute toont aan dat senioren vaker betrokken geraken in een auto-ongeval. In 2017 waren 259 personen boven de 65 jaar slachtoffer van een ongeval in het verkeer. Onder die slachtoffers 115 voetgangers en fietsers en 102 bestuurders of inzittenden van een personenwagen. Bij de slachtoffers in een wagen waren er 97 lichtgewond, 3 ernstig gewond, 1 slachtoffer overleed ter plaatse en 2 slachtoffers overleden later aan hun verwondingen. Die cijfers zouden moeten dalen. Daarom steunt Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets de organisatie van een gratis opfrissingscursus van de verkeersregels voor senioren. Deelname aan de cursus gebeurt op vrijwillige basis. De cursus wordt georganiseerd door de vereniging voor erkende autorijscholen (FAA vzw).

2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page