top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Fietsbrigades krijgen duwtje in de rug

1,2 miljoen euro o.a. voor fietsmateriaal in 6 Brusselse politiezones

Brussels staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets wil het aantal agenten op de fiets in Brussel doen toenemen. Op haar initiatief keurde de Brusselse regering een subsidie goed van 1,2 miljoen euro aan de 6 Brusselse politiezones waarmee fietsen en extra controlemateriaal aangeschaft kunnen worden. Alles bij elkaar zullen 60 fietsen aangekocht worden, verlichting, fietskledij, laadstations voor elektrische fietsen en extra controlemateriaal. Dankzij de fietsbrigades is de Brusselse politie meer aanspreekbaar, kunnen ze beter interveniëren in voetgangersgebieden en treden ze vaker op tegen blokkeringen van het fietspad of de rijstroken voorbehouden aan het openbaar vervoer.

bottom of page