top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Trajectcontrole in de tunnels Stefania en Baljuw

Deze namiddag werd het protocalakkoord rond de trajectcontrole in de Stefania- en Baljuwtunnel ondertekend door Brussels staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets, Brussels minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet, Brussels burgemeester Philippe Close, de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, de Federale politie, Brussel Mobiliteit en de Procureur des Konings van Brussel. In de komende dagen wordt de installatie aangevat van de trajectcontrole in de tunnels onder de Louizalaan op een traject van 870 meter lang. De doelstelling is om op een duurzame wijze de snelheidsbeperking van 50 km/u af te dwingen. Een trajectcontrole wordt door de meerderheid van de automobilisten als eerlijker ervaren. De Stefania- en Baljuwtunnel vormen vandaag nog een snelheidsparcours waar snelheden gemeten worden tot 130 km/u.

bottom of page