top of page

Trajectcontrole Leopold III-laan : 22% PV’s minder in 3 maanden

De trajectcontrole op de Leopold III-laan, die actief is sinds november, ziet opvallend minder overtredingen. Volgens de cijfers van de politiezone Brussel Noord van 13 tot 26 februari, zijn er 666 proces verbalen opgetekend, terwijl dat er tijdens twee weken in november (van de 14e tot de 27e, net na de installatie van de controle) 851 waren. Dat is een vermindering van 22%. De trajectcontrole heeft dus een direct ontradend en preventief effect.

“Deze positieve evolutie is het beste bewijs dat een trajectcontrole een heel efficiënt controlemiddel is. Het feit dat zoveel bestuurders hun snelheid aangepast hebben, doet me deugd. Want het helpt ons om minder ongevallen en slachtoffers op de weg te hebben”, zegt Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid. “We blijven de strijd aangaan met snelheidsduivels, en chauffeurs die Brussel verwarren met Francorchamps. Straks komt er nog een trajectcontrole aan Stephania-Baljuw en we doen er alles aan om de komende maanden ook een aantal andere trajectcontroles te plaatsen. Dat verbetert ieders verkeersveiligheid”.

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page