top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Kat heet Luna of Simba, hond luistert naar Max, Luna of Nala

Op basis van de gegevens uit de Cat ID en Dog ID blijkt dat in 2018 in het Brussels Gewest de meest populaire namen Luna (V) en Simba (M) zijn voor katten, en Max (M), Luna en Nala (V) voor honden.

Dezelfde namen keren trouwens terug in de nationale lijsten. Er zijn ongeveer 2,87 miljoen honden in België. 3,8 procent daarvan leeft bij een Brussels gezin, wat neerkomt op 108.044 honden. 2.834 daarvan zijn vorig jaar geregistreerd.

Populaire chihuahua

Over heel België is de chihuahua het best vertegenwoordig met 223.987 exemplaren, voor de jack terriërs en de labrador retriever. Voor katten, is de database van Cat ID recenter: 125.000 katten zijn vorig jaar geregistreerd, waarvan 7.986 in het Brussels Gewest. In totaal leven er echter meer dan 150.000 katten in het Brussels gewest. “Ook al zijn onze statistieken voor katten nog niet helemaal volledig, toch kunnen we bij wijze van schatting stellen dat er meer dan 250.000 katten en honden zijn in ons gewest, wat enorm is”, zegt Brusselse staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets(CD&V).

“Het is een duidelijk teken dat huisdieren enorm geapprecieerd worden door de Brusselaars. En ik denk dat ze extra belangrijk zijn voor mensen die alleen wonen of eenzaam zijn.”

Daarnaast vermeldt de Dog ID ook het aantal verloren gelopen en gestolen honden. Opmerkelijk is dat alleen al in Brussel er 79 honden zijn verloren gelopen en dat er zestien gestolen zijn.

(Het Nieuwsblad)

bottom of page