top of page

13 schoolstraten in aantocht in Brussel voor 26 scholen

De Brusselse regering heeft op voorstel van staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets en minister van mobiliteit Pascal Smet meer dan 1,5 miljoen euro toegewezen aan de gemeenten specifiek om schoolstraten te installeren en om schoolomgevingen veiliger te maken. In totaal zijn 13 straten uitgekozen om omgevormd te worden tot schoolstraat. Het gaat om 26 betrokken scholen. De schoolstraten zullen worden uitgerust hetzij met in de grond verzinkbare automatische paaltjes of met een slagboom. De gemeenten krijgen 2 jaar om de noodzakelijke werken uit te voeren, maar worden aangemoedigd om haast te maken. Voor geen enkele van de werken is een stedenbouwkundige vergunning nodig.

“We hebben de roep van kinderen, ouders en scholen om veiligere en gezondere schoolomgevingen gehoord. We hebben budgetten vrijgemaakt en straks zullen 26 schoolomgevingen ’s ochtends en ’s namiddags heel wat aangenamer zijn. We bannen er doorgaand autoverkeer bij het begin en einde van de schooldag. Dat zorgt voor rust en veiligheid en voor schonere lucht. Ik wil deze projectoproep graag verderzetten om zoveel mogelijk scholen de kans te geven ook een schoolstraat voor hun deur te installeren”, vertelt Brussels staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets.

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page