top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

‘SofAlert’ : levens redden van fietsers

Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid, Bianca Debaets, steunt de uitvinders van ‘SofAlert’, een systeem dat meer veiligheid aan fietsers wil bieden, door fietsers en vrachtwagenbestuurders te waarschuwen wanneer een fietser in de dode hoek dreigt terecht te komen. Dankzij een bakje onder het stuur wordt de fietser gewaarschuwd door een hoorbaar en zichtbaar alarm. Als de voertuig ook over een bakje beschikt wordt ook die bestuurder verwittigd dat een fietser zich in zijn/haar dode hoek bevindt. Met de steun van Bianca Debaets wordt een pilootproject uitgerold de komende weken. Heel wat leerlingen van het Maria-Boodschap-lyceum in Brussel, waar deze ochtend een demonstratie van het systeem werd getoond, doen mee samen met 100 andere vrijwilligers. Enkele voertuigen van Leefmilieu Brussel worden ook tijdens de testperiode gebruikt.

bottom of page