top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

1326 EHBO-opleidingen in Brussel op 6 maanden tijd

In de periode van november 2018 tot april 2019 hebben 1326 mensen de volledige opleiding (e-learning en praktische cursussen) gevolgd. Daarvan volgenden 916 cursisten de opleiding tussen februari en april. De stijging is geleidelijk en na verloop van tijd wordt geschat dat bijna 1800 kandidaten per maand de opleiding zullen volgen. Dat blijkt uit cijfers van het Rode Kruis. Het Brusselse Gewest is het enige Gewest in het land waar de opvolging van deze opleiding verplicht is.

“Ik ben heel blij met deze mooie cijfers. Het kan echt levens redden als slachtoffers in de eerste minuten na een zwaar ongeval goed geholpen worden, voor de komst van de hulpdiensten. We willen zo weinig mogelijk dodelijke slachtoffers op onze wegen en ervoor zorgen dat de gewonden minder zware letsels oplopen. We weten dat vooral de eerste paar minuten na een ongeval cruciaal zijn, daarom is het des te belangrijker om gepast te reageren om de overlevingskansen van de gewonden te verhogen”

https://biancadebaets.prezly.com/1326-ehbo-opleidingen-in-brussel-op-6-maanden-tijd

bottom of page