top of page

Draag zorg voor uzelf en voor elkaar

Eerst en vooral hoop ik dat jullie en jullie families het goed stellen tijdens deze bijzonder vreemde tijden. Heel België is tot een halt gekomen, inclusief de anders zo bruisende Brusselse straten. Onze hoofdstad ligt er verlaten bij, nu iedereen – terecht – het advies van de overheid opvolgt om zoveel mogelijk ‘in uw kot te blijven’. Een surreëel zicht dat we niet gewoon zijn van onze stad, zoveel is duidelijk.

Ondertussen zijn er in deze uitzonderlijke omstandigheden veel mensen ziek gevallen, worstelen heel wat mensen met de eenzaamheid die de quarantaine met zich meebrengt, en voelen veel handelaars en zelfstandigen het water aan de lippen staan nu hun zaak noodgedwongen de deuren moet sluiten. Er rijzen elke dag nog meer vragen dan dat er antwoorden voorhanden zijn, al doen de overheden hun uiterste best om de nodige informatie beschikbaar te stellen en snel de nodige steunmaatregelen in te voeren.

Daarom raden we aan om bij vragen steeds eerst naar de officiële website van de FOD Volksgezondheid te gaan. Daar is telkens de meest actuele informatie voorhanden en wordt een antwoord geboden op de vaakst voorkomende vragen. Voor Brusselse ondernemers is er de website 1819.brussels, waar eveneens een overzicht wordt gegeven van alle maatregelen die van kracht zijn in onze hoofdstad. Ook de steunmaatregelen voor ondernemingen, zelfstandigen en handelaars komen er uitgebreid aan bod. In dat opzicht liet de Brusselse Regering alvast weten 150 miljoen euro vrij te maken in het licht van deze coronacrisis.

Deze onwezenlijke realiteit dwingt ons ook om even stil te staan bij wat echt telt en staat ons toe om opnieuw te genieten van de kleine dingen. Meer dan ooit is het van belang om eens te denken aan diegenen die door omstandigheden alleen opgesloten zitten tussen hun vier muren. Bel hen eens, praat met hen, vraag of je iets voor hen kan doen. Heel België toont zich dezer dagen van zijn meest solidaire kant, ik ben ervan overtuigd dat ook de Brusselaar zijn of haar warme hart nu net iets sneller klopt dan anders. Hopelijk lukt het ons zo het coronavirus snel en efficiënt in te dijken, en kunnen we binnenkort weer terugkeren naar ons bruisende Brussel. Tot dan zullen we elke avond de witte lakens uithangen en klappen voor de vele helden die zich dagelijks inzetten in de gezondheidszorg. Een staande ovatie is wel het minste dat zij dezer dagen verdienen.

Hartelijke groeten, Bianca

7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page