top of page
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Aantal trajectcontroles in Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt verdubbeld

Het aantal trajectcontroles in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt in de nabije toekomst verdubbeld, van drie naar zes. Dat blijkt uit het antwoord van Brussels minister voor Mobiliteit op een vraag van Brussels Parlementslid Bianca Debaets (CD&V). Concreet zullen er controles komen op de Mariemontkaai, de Demetskaai en de Jules Bordetlaan. "Het aantal snelheidsovertredingen op de huidige trajectcontroles toont aan dat deze nieuwe locaties erg welkom zijn", reageert Debaets.

Momenteel zijn er in het Brussels Gewest reeds drie plaatsen waar aan trajectcontrole gedaan wordt: de Hallepoorttunnel, de Stefaniatunnel en de Leopold III-laan. In 2019 waren die drie nog goed voor een totaal van 48.349 snelheidsovertredingen, blijkt uit de statistieke n die he t CD&V-parlementslid opvroeg. Vooral in de Hallepoorttunnel (41.465) werd te snel gereden, in de Stefaniatunnel en op de Leopold III-laan werden respectievelijk 4.452 en 2.432 inbreuken vastgesteld.

"Tijdens de eerste twee maanden van 2020 werden in totaal al 3.963 bestuurders betrapt op te snel rijden", zegt Bianca Debaets. "Het lijkt er dus op dat de boodschap nog steeds niet helemaal doorgedrongen is. Vooral in de Hallepoorttunnel houdt men zich duidelijk nog niet aan de snelheidsbeperking van 50 km/h, daar is in februari nog een bestuurder betrapt aan 121 km/h."

Het parlementslid reageert dan ook tevreden op de aankondiging dat er drie nieuwe trajectcontroles op tafel liggen: "Als je weet dat de drie bestaande trajectcontroles op zich al zowat een kwart van het totale aantal snelheidsovertredingen in ons Gewest vertegenwoordigen, dan zijn die drie nieuwe trajectcontroles meer dan noodzakelijk. Uit de recentste statistieken van VIAS is nog gebleken dat het aantal verkeersslachtoffers in het eerste trimester van dit jaar nog op 7 lag, tegenover 3 voor dezelfde periode vorig jaar. Als we willen evolueren naar een Gewest met nul verkeersdoden, dan past deze uitbreiding daar zeker in."

(belga)

bottom of page