top of page

CD&V en cdH stellen zich ernstige vragen bij inbeslagname van 11 ton cannabis op Brusselse Vroeg

De cdH/CD&V-groep van Stad Brussel vernam gisteren tot haar grote verbazing via de pers dat op de Brusselse Vroegmarkt (Mabru) een recordhoeveelheid van 11 ton cannabis in beslag werd genomen. “Gelet op de hoeveelheid is dit een zéér ernstig feit dat we niet zomaar mogen laten voorbijgaan”, stelt gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V).

Hoe is het mogelijk dat een dergelijke hoeveelheid cannabis zonder de minste problemen opgeslagen kon worden in de koelcellen van Mabru? Dat is de hoofdvraag die zich stelt in dit dossier. “Bovendien is het toch verrassend dat een dergelijke drugstrafiek zomaar onopgemerkt onder de neus van een grote publieke en economische speler als de BrusselseVroegmarkt kon plaatsvinden”, aldus Debaets.

De groep cdH/CD&V+ van Stad Brussel vraagt de directie van Mabru, die eerder vanochtend al in een spoedzitting bijeenkwam, om op de volgende gemeenteraad rapport te komen uitbrengen van de gebeurtenissen.

“Het is essentieel om in alle transparantie zo vlug mogelijk de nodige informatie te kunnen overmaken aan marktkramers, producten en gebruikers van Mabru”, vervolgt Debaets. “Zij krijgen plots te horen dat er zich een grootschalige drugsoperatie voltrok op hun werkplek, en dat nota bene terwijl we een economisch zeer lastige periode zonder precedent doormaken.”

Daarnaast roept de groep cdH/CD&V op om, gezien de ernst van de feiten, uitzonderlijk een extra zitting van de gemeenteraad te organiseren, waarbij de directie van Mabru dan meteen al de nodige toelichting zou kunnen komen geven. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het College een dossier van deze omvang geruisloos opzij zou schuiven.

7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page