top of page

Commissie Gezondheid moet zo snel mogelijk bijeenkomen

De commissie Gezondheid moet zo snel mogelijk opnieuw bijeenkomen om de nakende tweede coronagolf te bespreken, roept Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) op. “Voorlopig blijft het onduidelijkheid troef en ontbreekt elke gewestelijke aansturing, dus is het niet meer dan logisch dat Collegeleden Maron en Van den Brandt tekst en uitleg komen geven”, is Debaets duidelijk.

Het Brussels parlement is in zomerreces, maar de omstandigheden staan helaas niet veel rust toe. Het aantal coronabesmettingen blijft in stijgende lijn verkeren en ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest loopt opnieuw gevaar. “Daarom moet de commissie Gezondheid zo snel mogelijk bijeenkomen”, meent Debaets.

“Voorlopig blijft het immers onduidelijkheid troef. De testcapaciteit blijkt onvoldoende, de contact tracing loopt spaak en van gewestelijke aansturing is al helemaal geen spoor, tot grote ergernis van de Brusselaar. Aan de ene kant van de straat is een mondmasker verplicht, aan de andere kant van de straat – op grondgebied van een andere gemeente – dan weer niet. De mensen snappen er helemaal niets meer van en raken nauwelijks nog wijs uit al die verschillende gemeentelijke maatregels.”

Dat is waarom Collegeleden Alain Maron en Elke Van den Brandt volgens Debaets zo snel mogelijk tekst en uitleg moeten komen geven in de commissie. “Van den Brandt blinkt al sinds het begin van de legislatuur uit in afwezigheid wat dat betreft”, stelt Debaets. “De afspraak is blijkbaar dat Maron alles op zich neemt en zo verkeerdelijk als ‘Brussels Minister van Gezondheid’ omschreven wordt, maar wettelijk gezien roept dat heel wat vraagtekens op. Zo ontloopt Van den Brandt elke politieke verantwoordelijkheid en ook juridisch kan dit helemaal niet. Ik roep hen dan ook op om gezamenlijk hun plan van aanpak te komen uitleggen in de commissie, want daar valt op dit moment niet veel van te merken.”

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page